高登應該俾網友公投是否被人網收購

蕭若元喺節目度,大大聲話要收購高登,雖然據我了解,高登未收到正式offer。但好多高登仔,都係人網收購高登反感,因為人網同高登係兩套文化,高登做admin都任人X,更加唔好話我,但你試吓喺人網對黃毓民、蕭若元不敬,你睇吓點。

正如美國佬收購曼聯,一樣搞到曼聯好多球迷不滿一樣,蕭生可以用錢收購高登,但高登現有用戶應該有話事權,特別高登用ISP Mail註冊,被佢老人家用嚟做乜大家都唔知。

如果蕭生咁講民主,信公投果套,佢發動收購前,唔該俾高登仔公投,如果高登仔公投過半就蕭生想同高登點傾都無人理,但如果公投失敗,唔該佢唔好叉隻腳埋嚟。

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “高登應該俾網友公投是否被人網收購

  1. 義不容共

    呢個世界有錢會惡0的 , 但絕對唔係大晒 , 言論自由同多元觀點 , 可以話係無價 . 西方大亨梅鐸犯下的罪孽 , 足為殷鑑 .

    乜乜真人大可妙想天開 , 用錢隻手遮天 , 壟斷言論 , 到時共匪黨主更易辦事 , 出錢買起真人全家又有何難 ?

  2. JP

    世澤兄,我覺得公投無用,因為唔少打手公司掃落唔少資深會員的戶口,高登亦有唔少戶口係無人用、CD rom,蕭生咁多錢,你搞公投咪盞佢用陰質招去干預個結果。

  3. 在下聽了都好震驚, 不明老蕭在搞什麼. 於是聽聽他星期一的節目.在下不知高登現在要/或要負擔多少訟費, 要應付多少單興訟, 加上老蕭不是要多, 要50%股權, 全買所有負債, 包括可能訟費. 以高登高層角度考慮, 如果價錢合理, 高登真有可能會賣. 這點大家不容忽視. 因為這些訴訟可以很煩, 沒有一定功夫及理念, 是會想放棄的.

    當然老蕭在節目誓言不會干涉日後運作, 對毓民、老蕭不敬, 老蕭毓民無所謂,不介意, 但他們的支持者呢? 老蕭毓民無可能約束他們的支持者言論. 是否真的做到, 令人憂慮, 甚至質疑不是沒有道理. 老蕭收購目的, 是否真的為了買高登的I.T.及得到更高排名, 只有他個人自己知道. 在下關注的, 是言論自由及意見多元化, 即使意見或言論在下不同意.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s