呢班友真係衰過黑社會

維基中文:書生黨迫HW離開嘅示範現場
Edouardlicn玩到威脅嘅示範場
小弟篤爆維基中文管理員核突對話嘅內容

喺小弟公開喺博客講明對維基中文班友唔客氣之後,維基中文班管理員知道有膠事發生咗,解封咗包括小弟在內一干用戶。但呢班友贏要贏盡嘅心態,佢地唔敢對付小弟呢挺惡人,咪向HW施壓咯。

有件事好清楚,小弟公開維基管理員之間嘅對話,明顯唔係私隱,而係有人出賣維基人利益嘅陰謀詭計,自己做咗衰嘢應該向公眾認錯,唔係叫HW認錯,更何況HW絕對唔係消息來源。

小弟要「善意提醒」Edouardlicn,做打手唔一定有管理員做,特別做打手做到咁核突,你應該知香港人點樣招待林瑞麟呢挺人。唔知Edouardlicn點攞到聲稱嘅email,係有人未經授權俾你閣下,你自己老作,定係你自己hack入人地電腦咁。唔好以為自己住喺中國可以胡作非為,做到核突成咁書生應該多得你唔少。

後話:以中國用戶為主嘅中文維基,可以繼續認為自已好威,我對中國人今時今日嘅自我反省能力零期望,只不過,呢個世界啲人都唔係盲嘅,維基中文如果變成中國人醜事大全紀錄,我諗你地都唔好意思對自己嘅子孫。

3 則迴響

Filed under 香港政治, 中國政治

3 responses to “呢班友真係衰過黑社會

  1. Luke Young

    從中文維基認識到黃大哥與您的Blog,希望智慧與勇氣具佳的您可以更積極的參予維基社群,否則我們這些維基弱勢用戶只能任憑那一夥管理員宰割了,期望您可以不時奮起解救維基蒼生,維護維基百科的中立性,不要使我們更加孤單,更加孤立無援。

  2. Luke Young

    請您不要因為被維基當權集團迫害與抹黑而放棄中文維基,懇請黃大哥一定要更積極的留在中文維基,挺身為所有中文維基用戶帶來光明與希望。

  3. > 懇請黃大哥一定要更積極的留在中文維基…..

    你都知中文維基班人真係好福佳……..
    有時唔係想唔想,依家解封咗遲D咪搵原因ban,
    福佳中文維基比唔比黃生留先得0架……..

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s