王征變咗全職賭X三世

亞 視 撤 回 昨 晚 有 關 江 澤 民 逝 世 的 報 道 並 致 歉

2011-07-07 HKT 16:42
亞 視 發 表 聲 明 說 , 注 意 到 新 華 社 今 日 發 出 的 報 道 , 撤 回 昨 晚 有 關 江 澤 民 逝 世 的 報 道 , 並 向 觀 眾 、 江 澤 民 及 其 家 人 致 歉 。
亞 視 昨 日 報 道 前 中 共 總 書 記 江 澤 民 的 死 訊 , 但 遭 新 華 社 否 認 , 並 指 純 屬 謠 言 。

亞 視 主 要 投 資 者 之 一 的 王 征 表 示 , 自 己 也 是 看 亞 視 新 聞 才 知 道 消 息 , 又 說 香 港 社 會 發 生 這 種 事 是 難 以 避 免 , 認 為 媒 體 不 要 過 度 反 應 。

對 於 被 問 到 會 否 就 事 件 致 歉 , 王 征 未 有 回 應 ; 又 表 示 個 人 也 希 望 這 消 息 不 是 真 實 的 。

嗱,段料肯定嚟自王征,成個行動明顯係佢order,禍己闖,但鑊要新聞部孭,呢啲走數友仔,賭品衰過陶國能。

香港記協真係要為新聞部一眾仝人取回公道,咁樣俾王征走數,肯定香港人日日心臟病都未掂。

4 則迴響

Filed under 香港政治

4 responses to “王征變咗全職賭X三世

  1. 持書者

    1. 好多人希望佢死 現在有一定的人猜測佢真係死咗 而且有足夠的外證. (屍係見唔到)

    2. 好多人 佢死咗就會慶祝 亦有的人 佢死咗唔知點算..

    3. 呢一鑊應該又係賊佬試沙煲的動作 用來確定江生的健康狀況. 而家肯定既係. 佢出唔到來…

    基本上 毛澤東 – 鄧小平 – 江澤民 中共也很可能是三世而亡….(

  2. TC

    Martin,

    依家我都唔係好明,點解王征爭住報導江澤民死亡。佢話晒都係同江澤民有親戚關係(雖然唔係十分親個一種),江澤民唔係度,佢有乜jet so?唔通真係想幫ATV成為香港/華南版CNN?

    另外依家都唔聽見有江澤民識行識走ge片放出米(o黍),佢可能巳經對外界無反應。

  3. martinoei 黃世澤

    呢個係捍衛軍權嘅非常措施

  4. TC

    Martin,

    你係唔係指,邊派對江澤民生死最先有話事權,邊個可以接手江澤民手上軍權?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s