神又係你,鬼又係你

搞出遞補機制呢壇蘇州屎,本來就係梁美芬,為咗阻止變相公投,呢條友歪論歪到無人有。本來佢唔出聲,靜靜反對政府個機制,未必有人想搵佢算賬。但依家出埋啲咁嘅抽水單張,神又係佢,鬼又係佢,你玩晒喇。

佢嘅面皮,喺香港應該只有林公公可以同佢匹敵。

廣告

9 則迴響

Filed under 香港政治

9 responses to “神又係你,鬼又係你

  1. Dick Ma

    轉自高登:本人未經証實。

    tvb 新聞
    梁美芬: “選民應該知道佢選既議員係玩野, 所以一齊懲罰選民, 我覺得係說得通既"

  2. dbdb

    她在大學是不是教古代刑法?

  3. kelfy

    好啊懲罰選民啦。50幾萬在公投投過票的都制裁佢啦。拉哂佢地抄哂佢地家好唔好啊梁美芬大嬸?
    痴鳩線。當年投佢票既人都short short 地。呢種人真係面木可僧。

  4. Dick Ma

    梁美芬否認印發單張標榜成功爭取押後草案
    商業電台 – 2011年7月5日星期二上午9:40

    政府決定押後恢復二讀立法會議席出缺遞補機制草案,兩個星期內會發表文件,諮詢公眾兩個月。政制及內地事務局局長林瑞麟在本台節目表示,由於法案委員會昨日仍提出多項修訂,議員亦指出「事緩則圓」,因此決定押後二讀。至於有議員提出,政府可以透過限制主動辭職的議員,不能夠參與補選,林瑞麟指,辭職議員可以派出黨友參選,策動所謂公投,不能堵塞漏洞,政府會繼續用新修訂遞補機制做諮詢基礎。
    另外,專業會議梁美芬否認,昨日她印發有關政府押後二讀遞補機制的單張,是為了標榜自己「成功爭取」押後表決。林瑞麟則表示,政府有聽取社會上整體意見,不會「歸功」於部份人。

    送佢五個字:梁美芬食屎!

  5. Dick Ma

    行政長官決定下周出席立法會答問大會
    HKT 12:45
    政府決定恢復在本月15日舉行的行政長官立法會答問大會。 政府較早前以立法會會議議程非常繁重為理由,取消原定的答問大會,並在下個年度會期增加一次答問大會。 不過,由於遞補機制已押後表決,行政長官辦公室發言人表示,諮詢立法會主席後,決定恢復這次答問大會。

  6. Perennial_Loser

    鼠王真係曲到圓…又一件終極無間!

  7. HighLamb

    “投票的選民都應該受懲罰"—包括投票俾鼠王芬的選民都應該受懲罰!
    香港就係有呢班保皇狗,所以越來越差,真係應該受懲罰,唔只係懲罰!簡直係天譴!!

  8. Nelson CHEUNG

    “投票的選民都應該受懲罰", 係唔係叫做"誅十一族"?
    投票比白xx的,都應該受懲罰?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s