夠膽就出兵鎮壓

如果胡錦濤以為出兵鎮壓香港人係得嘅話,全中國多得佢唔少。

出兵鎮壓香港人有乜結果,就係中國公然喺國際條約上走數,因為香港現有法理地位係建基於《中英聯合聲明》,以及英國《Hong Kong Act 1985》,一旦中國公然走數,英國就可以做任何嘢,包括啟動BNA 1981 Section 4B嘅計時炸彈條款,香港所有BN(O)變晒BC,同埋國際聲譽盡喪到呢個地步,屆時國際社會想點郁中國都唔會有人可憐中國。

香港唔係西藏,夠膽你就嚟,且怕誰怕誰。

11 則迴響

Filed under 香港政治, 中國政治

11 responses to “夠膽就出兵鎮壓

  1. 點子

    放馬過來,你們駐港的目的不過就是要屠城嗎,要屠就趕快啊,還等什麼,還不快快下手?

  2. Coco Lee

    what is 中國公然走數?Please explain.

  3. martinoei 黃世澤

    中國武力鎮壓:等於撕毀中英聯合聲明上中方承諾,等同走數。國際社會對走數政府,係有一套睇法,屆時中國國聲仲衰過義和團之亂果陣。

  4. sail1076

    中国共产党-草你祖宗十八代, 只有茉莉花革命消灭共产党才能救中国。

  5. sail1976

    行动起来,只有茉莉花革命消灭共产党才能救中国

  6. HighLamb

    香港打第一槍就股市樓市全部瓜柴,除左英美外,俄佬都有投資香港市場,北極熊無錢但有軍火,打車臣都唔手軟,你中共算老幾!
    等睇新八國聯軍打中國都得咯。

  7. Coco Lee

    新八國聯軍打中國係真就好啦。天滅中國共產黨。到時香港成為中立國入返commonwealth就好啦。

  8. dbdb

    打倒香港李鵬林公公!

  9. 如果真係有新八國聯軍打中共就好囖,有機會將中華民國請回大陸。

  10. 點子

    “如果真係有新八國聯軍打中共就好囖,有機會將中華民國請回大陸。"

    閣下對國民政府會不會一廂情願左少少呢,請有遐想的香港人多向臺灣人了解一下國府過去五十多年的黑社會所為。

  11. Felix Cheung

    拎返BC係開心, 但係大睦打香港, 就唔知開心定唔開心喇~

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s