林公公膠到去德國

明報:德國:不用落敗者遞補制度

德國聯邦議會發言人回應本報查詢時表示,該國選舉法例寫明若有議員出缺,便由其名單中的下一位參選人補上。他解釋﹕「我們之所以不選擇由上次選舉最高票的落敗參選人補上,原因是德國採取比例代表制。選擇名單上的繼承者,可以確保選票與議席比例和上次選舉時一樣,而不是由另一個陣營的人補上。」

林公公真係當德國係傻。

德國係一個好嚴謹嘅國家,唔係好似五毛或者林公公咁,夠膽當德國佬係傻。德國佬二話不說,即刻KO林公公,德國對香港好多嘢都知,包括林公公喺度亂嗡。所以記者一問,就立即還擊,林公公真係膠到去德國。

小弟食緊花生,睇林公公仲要出醜幾耐。

5 則迴響

Filed under 英國與歐洲, 香港政治

5 responses to “林公公膠到去德國

  1. nightingalelin

    德國電視有脫衣秀,又唔見林公公傳埋返香港,唔通。

    洩露國家機密,唔講啦

  2. nightingalelin

    林公公點解去醫院唔駛排隊,梗係先進性接駁手術,仲係德國名醫開刀㖭。
    大國崛起拉,我地德國醫療科技幾先進,

  3. dbdb

    江華同鼠芬快些幫公公拖啦,大家是同胞啊!
    如果在城大讀籮真是前途無何限量啊!

  4. Samuel

    其實律政司司長到而家都無浦過頭, 會唔會有古怪呢…
    個人願望, 黃仁龍會係重要時刻宣布辭職… 刮林公公一把….

  5. FreeIran

    黃仁龍會辭職?

    黃仁龍 is a spy from CCP.

    Probably he is a hidden CCP member.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s