搞恐怖襲擊係唔需要組織

行動才能解決根本!奮鬥才能得到解放!
-撫州爆炸事件主謀錢明奇名句

喺一個Idea is bullet proof嘅年代,就算無咗拉登,無咗蓋達組織,只要有一個有一堆人認同嘅恐怖理念,恐怖事件就會四處擴散,而且防不勝防。而錢明奇嘅名句,揭開中國恐怖襲擊浪潮嘅序幕。

小弟數一數近日嘅恐怖事件,同大型民眾衝突:

5月29日:江西撫州爆炸案
6月1日至今:潮州古巷川潮大戰
6月8日:山東德州公安局縱火案
6月9日:湖北耒陽公安局爆炸案、利川維權事件、鄭州公安局爆炸案
6月10日:天津市政府爆炸案

依家係無組織嘅革命運動,但係錢明奇生前留低咗條「行動綱領」,就係上訪失敗,一無所有,就炸他一個稀巴爛。所以受5月29日爆炸事件影響嘅人,由學點做炸藥至依家,呢一波遍及全中國嘅爆炸浪潮只係第一波。只要越嚟越多人信錢明奇呢套,最後係全國維穩都無用,慢慢進入無政府狀態係最危險。

10 則迴響

Filed under 中國政治

10 responses to “搞恐怖襲擊係唔需要組織

  1. TranceLove

    幻覺來既姐! 嚇我唔到既!

  2. 持書者

    我地唔知幾時開始 有咗以為有政府就係有政府狀態既幻覺

    BTW….中國人幾時開始有咗以為上訪有機會成功的幻覺?

  3. TranceLove

    學陶傑話齌,又係中國人果種帝皇思想既遺毒-以前有擊鼓鳴冤,而家有上訪伸冤囉。

  4. Longhair

    上面開始面青

  5. Tom

    「行動才能解決根本!奮鬥才能得到解放!」
    好句

  6. bing

    我個澳洲老公睇到呢到放既圖片問點解呢邊無新聞….我話大陸人自己都未必有機會知, 外國邊可能知…

  7. Chan Tai

    錢英雄的不是恐佈襲擊,只是奮鬥。因為當權者貪污腐敗,無惡不作,草菅人命,視人民連屁都不如。只有這樣做,才可顯示人民的怨憤,才可得到尊重。
    上訪只是人民被蒙蔽、洗腦得大耐所致的行為,最高當權者也講假話。何來公正?
    怪物現在已開動宣傳機器,令越南實彈演集、戰艦穿越日本防綫出公海、航母將下水、核戰等等,只是想轉移視線,挑起人民對外仇恨。潮州、蒙古、西藏、新彊等地挑起民族、地域紛爭。
    怪物只以擋為幌子,貪官汚吏們的利益才最重要。
    各當權者四處出訪,是為自已落台後部處後路。滅亡之期不遠了!

  8. S

    Are western countries, including NZ, Australia, South Korea and Japan, having any contingency plan for repatriation?

  9. 點子

    如果我們任由香港官員腐化到大陸的程度,任由香港政治受大陸利益集團控制, 不僅香港受壓迫的巿民可能會不惜採用大陸民眾的激烈手段,大陸民眾亦有可能視香港為大陸貪污勢力的延伸,而越境以種種暴力方式死諌,以表達他們在大陸的不滿。要記得香港沒有死刑,又受國際媒體注視,在效果及機會成本的計算下,不難估計走投無路的大陸民眾會利用自由行之便攻擊各個駐港的大陸機構。在這些機構任職的香港打工仔,甚至路經的巿民便會受到池魚之災。要知道中國大陸的金權貪污政治和其公安壓迫系統關係千絲萬縷,而不少港商亦樂得與他們狼狽為奸,萬一大陸的不滿民眾窺得內情,他們經過多次政治暴力洗禮,癲起來不是講玩的,香港巿民要小心小心。

  10. v

    bing,
    鬼佬唔報, 因為啲資金走唔切.
    當佢走晒佬就一嘢爆大鑊囉屌.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s