唐膠年仲有資格做特首咩?

不道德的特首選舉
唐英年用公帑鋪路參選

【本報訊】盛傳是下屆特首大熱的政務司司長唐英年,疑似未辭職便踩入特首選舉,更涉嫌利用公帑為競選鋪路。本報獲得一份文件發現,唐英年去年底開始構思其特首選舉網站,並卻動用政府新聞處職員為他提供意見,屬政務官的新聞秘書也參與其中;近期在葛輝事件中被指獲政府明益的互聯網專業協會( iProA)部份要員,更懷疑是該競選網站的製作班底,仍然身任高官的唐英年,開展了一場不公平、不道德的特首選舉。

唐膠年如果做特首,小弟相信香港好快建國。

1. 用公帑嚟為自己助選,點講都唔啱,市民交稅嚟幫你條膠年選架?

2. 佢搵得iProA嘅人助選,唔駛找數架?日後有更多利益輸送俾iProA同僭建聯。

我真係想知,依家唐膠年諗住點收科。

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “唐膠年仲有資格做特首咩?

  1. Dick Ma

    係個個選香港都會建國。

  2. dbdb

    唔係去ball然後問人我今日套衫好唔好睇呀大佬。選舉呀老細。

    印象最深是中山公園開幕唐唐著住睇龍舟裝束,而身旁的嘉賓譚耀忠著住A貨中山裝,好一幅九唔搭八的畫面,張力無比。

    小弟屈指算過,唐唐即使做特首,也會很快下台。

  3. 義不容共

    或者勉強都可以發掘到一些政治幽默笑料 :

    想甩漏出醜福佳 , 請必幫襯土共挨哺喱 !

    正如想在北極見企鵝 , 請投民 x 聯 張 x 鈞愚蠢一票 !

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s