僭建聯無恥無極限

譚 耀 宗 : 葛 輝 事 件 與 民 建 聯 無 關

2011-05-27 HKT 15:56
對 於 前 政 府 資 訊 科 技 總 監 葛 輝 指 辭 職 是 基 於 政 治 理 由 , 要 將 「 上 網 學 習 支 援 計 劃 」 , 批 給 被 指 與 民 建 聯 有 關 的 互 聯 網 專 業 協 會 。
民 建 聯 主 席 譚 耀 宗 說 , 有 份 創 辦 協 會 的 民 建 聯 成 員 葛 佩 帆 , 已 澄 清 事 件 與 她 本 人 以 及 民 建 聯 無 關 , 葛 輝 亦 在 信 中 認 同 這 點 。 至 於 葛 輝 所 指 的 政 治 任 務 , 譚 耀 宗 表 示 不 理 解 。

至 於 有 泛 民 議 員 提 及 民 建 聯 應 避 席 特 別 會 議 或 不 投 票 , 譚 耀 宗 並 不 同 意 , 因 為 事 件 與 民 建 聯 沒 有 關 係 , 沒 有 理 由 不 可 以 出 席 會 議 及 表 態 。

僭建聯為咗否決立法會引用特權法,為咗唔駛避席,乜都嗡得多。

iProA唔係一堆Council Member同Exco Member係土共有關,好似香港菁英會嘅洪為民同黃麗芳(兩個人都有份e-inclusion),仲有民建聯黨員楊文銳,仲有葛珮帆依然係Exco多個委員會,包括會籍審批委員會嘅成員,政府會咁禮待?同民建聯無關真係睜著眼睛說謊。

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “僭建聯無恥無極限

  1. Flyingdonkey

    棄車保帥,葛珮帆只會淪為 expendable 。

  2. 持書者

    安家費俾咗. 冇問題…

  3. TranceLove

    係就唔該,快快送佢去北極陪企鵝。呢 d廢膠一個都嫌多。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s