中國人喺度真係乜都得

兩 男 女 涉 嫌 假 扮 記 協 晚 宴 賓 客 偷 竊 被 捕

2011-05-21 HKT 03:51
兩 名 男 女 涉 嫌 假 扮 賓 客 , 在 金 鐘 一 間 酒 店 免 費 享 用 晚 餐 , 並 偷 竊 場 內 的 抽 獎 禮 物 , 被 職 員 發 覺 報 警 , 將 兩 人 拘 捕 。
記 者 協 會 昨 晚 在 金 鐘 萬 豪 酒 店 舉 行 週 年 晚 宴 , 有 職 員 發 覺 , 席 間 有 一 對 男 女 形 跡 可 疑 , 並 涉 嫌 偷 取 大 會 的 抽 獎 禮 物 , 經 查 證 後 , 初 步 相 信 兩 人 並 非 嘉 賓 , 於 是 報 警 。

警 方 接 報 到 場 調 查 , 拘 捕 一 名 49 歲 操 普 通 話 的 男 子 及 一 名 58 歲 女 子 。 懷 疑 被 兩 人 盜 取 的 禮 物 包 括 飾 物 及 零 食 , 在 現 場 尋 回 。

涉 案 男 女 涉 嫌 盜 竊 被 捕 , 現 正 被 扣 留 調 查 。

之前腦記界己經捉過一位假記者,膠到一位freelance同時身兼n份刊物嘅記者都夠膽死,但估唔到今鋪仲膠,玩到記協晚會都夠膽玩,記協晚會基本上出席得,唔係記者,就係名人,三唔識七想搏懵真係無咁易。

呢啲膠事香港會越嚟越多,各位擺酒、搞function務必小心,呢啲中國本土經常出現嘅案件,香港遲早越嚟越多,因為中國人犯法起嚟,乜底線都唔會有。

4 則迴響

Filed under 香港政治

4 responses to “中國人喺度真係乜都得

  1. 蘇菲

    其實以前搞function cocktail,都明知有係白撞, 但見佢只係飲飲食食,無去派片, 就大家都當無事發生.

    但偷嘢就真係過份

  2. KLUST

    曾有人冒充賓客,在婚宴騙錢。

  3. 義不容共

    江湖老千騙棍,手法伎倆都會有高下之分,高手不會低庄到去騙窮人以至慈善社會團體。

    記協長年要籌款維持工作,與大富貴從來沾不上邊,下三濫騙徒連此等呃飲呃食都不放過,真箇很有共匪中國特色!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s