行動黨選舉又遇上水災

碧山宏茂桥杨厝港部分路段今午淹水
(2011-05-04 6:50pm)
(新加坡讯)本地多个地区在今天(4日)下午下起雷阵雨,导致碧山、宏茂桥和杨厝港部分路段积水。
公用事业局(PUB)说,国专长老会中学前的碧山第13街路段因大雨而出现淹水状况,不过车辆还能通畅穿行。
据悉,淹水状况在20分钟后就解除了。

《联合早报网》
(编辑:黄爱莲)

今日小弟唔少新加坡朋友,提起又水浸都媽聲四起,四國語言粗口共飛。

點解李顯龍要道歉,甚至話李光耀治國果套唔啱佢地用,因為執政黨有幾件膠事,係新加坡人嬲到唔能夠收貨,其中一件事就係新加坡市中心經常水浸。上年暑假水浸,己經媽政府媽到連李光耀都要客客氣氣,依家碧山、大巴窰、蔡厝港又水浸,新加坡人果啲憤怒回憶即刻返嚟。

我係PAP嘅友,見到又水浸,真係頭都暈。

3 則迴響

Filed under 南洋政治

3 responses to “行動黨選舉又遇上水災

  1. 點解成日水浸﹖d渠搞唔好咩﹖

  2. 蘇菲

    有一次和一班新加坡人合作, 他們對水浸的問題真係嬲到爆. 他們也覺得政府係低能到爆

  3. martinoei 黃世澤

    To 方潤:

    我有幾個新加坡朋友,因此粗口連環爆。

    To 蘇菲:

    南洋人對低能政府容忍度好低,我有預感今次行動黨要輸至少一個集選區。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s