律政司同禿頭雄亂告廿四

社 民 連 成 員 涉 撞 傷 曾 蔭 權 被 落 案 起 訴

2011-04-27 HKT 20:46
上 月 涉 嫌 撞 傷 行 政 長 官 曾 蔭 權 而 被 捕 的 社 民 連 成 員 黃 俊 杰 , 被 落 案 控 告 一 項 在 公 眾 地 方 作 出 擾 亂 秩 序 行 為 罪 名 , 下 星 期 三 在 九 龍 城 裁 判 法 院 提 堂 。
25 歲 的 黃 俊 杰 , 涉 嫌 在 上 月 1 日 , 在 尖 沙 咀 科 學 館 參 與 一 項 活 動 時 , 在 科 學 館 廣 場 及 入 口 處 , 作 出 擾 亂 秩 序 的 行 為 。

吓,咁都叫公眾地方擾亂公眾秩序?律政司同河童一哥依家簡直濫用公帑,不知所謂。

先亂告社民連Penny,灑奶粉喺中聯辦門口都告得,究竟依家警隊係唔係仲服務市民,定係變咗北京走狗?

6 則迴響

Filed under 香港政治

6 responses to “律政司同禿頭雄亂告廿四

  1. 沒署名

    當奴曾舞弄司法機構, 隨意檢控市民, 敗壞香港法治, 亂港六年, 衰過老懵董.

  2. Jacky Lim

    曾偉雄呢條仆街, 乜人都唔放過喎
    http://hk.news.yahoo.com/article/110421/4/nxj9.html
    裁判官宣讀判詞時認為, 縱然控方三名證人供詞有出入, 但都屬於可以理解範圍而接納;但辯方三名證人的供詞出入, 卻一口咬定不可信

    仲有的, 開審時, 聲稱眼部視力受損的 “受襲" 警員, 卻被調入PTU
    得嘅咩?!!!!!!

  3. o157hk

    灑奶粉最多也是亂拋垃圾,咪即場罰$1500無得低賴
    又或時做過清潔大隊長的曾爵士想警告香港市民,以後亂拋垃圾就係要告你
    “擾亂公安罪"

  4. 我覺得最不該是果例公安法。唔知其他文明地方有否相同法例?

  5. Chan Tai

    可否告曾蔭權報假案浪費警力?

  6. Chan Tai

    禿頭雄將來會否得到前廣東省公x局長陳x基同一下場?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s