拆緊人祠堂仲好意思鬧人

唐 英 年 出 席 民 建 聯 活 動 遇 社 民 連 抗 議  

政 務 司 司 長 唐 英 年 出 席 民 建 聯 主 辦 的 紀 念 辛 亥 革 命 活 動 時 , 遇 到 社 民 連 成 員 在 場 外 示 威 , 部 分 人 衝 入 場 內 抗 議 , 情 況 一 度 混 亂 。
民 建 聯 主 席 譚 耀 宗 形 容 , 示 威 者 心 智 未 成 熟 , 行 為 好 像 小 朋 友 。

社 民 連 則 強 調 , 他 們 是 理 智 表 達 意 見 。

民 建 聯 的 活 動 在 西 區 中 山 紀 念 公 園 舉 行 , 唐 英 年 致 辭 時 說 , 感 謝 警 方 在 場 維 持 秩 序 。

如果香港真係有膠人,信咗譚耀宗所講,條友一定唔知乜叫中國歷史。

中國共產黨係推翻咗由國父孫中山先生建立嘅中華民國,所以至建立中華人民共和國呢舊不俄不中嘅怪物,乜佢有資格講辛亥革命。定係當辛亥革命係孔子像,對付劉曉波果陣就立喺天安門,唔需要果陣就送人堆填區?

譚耀宗依家係拆緊人祠堂,我比較奇怪,香港啲國民黨人去咗邊,定係全部好似台灣啲國民黨人咁投晒共。

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “拆緊人祠堂仲好意思鬧人

  1. KLUST

    台灣才有資格慶祝辛亥革命百週年。

  2. 持書者

    我真係比較有興趣知道點解譚耀宗會次同佢玩佢孫女都大聲嗌….

  3. S

    The DAB HQ should be painted with ‘I love CPC’, ‘I love Mao Tse Tung’, etc.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s