智障無極限

有線:上 水 木 棉 樹 被 斬 走 果 實

春 天 繁 花 盛 放 本 來 是 美 景 。 不 過 上 水 翠 麗 花 園 附 近 有 數 十 棵 木 棉 樹 最 近 變 成 光 禿 禿 。 原 來 有 政 黨 的 地 區 執 委 投 訴 棉 絮 周 圍 飛 揚 , 成 功 爭 取 康 文 署 斬 走 木 棉 果 實 。
紅 棉 盛 放 , 力 爭 向 上 的 英 雄 樹 點 綴 橙 紅 色 的 花 , 三 至 四 月 盛 開 。 但 上 水 翠 麗 花 園 對 開 的 木 棉 樹 變 成 光 禿 禿 。 原 來 , 有 兩 輛 工 程 車 前 來 斬 走 木 棉 果 實 和 花 , 工 人 指 是 康 文 署 叫 的 。 康 文 署 的 行 動 是 應 民 建 聯 的 要 求 。

廖 超 華 是 民 建 聯 地 區 執 委 , 他 指 是 反 映 居 民 投 訴 , 但 沒 有 想 到 花 也 被 斬 掉 。 他 認 同 木 棉 花 有 觀 賞 價 值 , 但 為 免 影 響 居 民 , 他 希 望 康 文 署 考 慮 民 居 附 近 改 種 其 他 樹 。

個別民建聯中人嘅硬膠,弱智,今日搞到無木棉樹,明日會變成點。好多人都有敏感症或花粉症,我都係,但我點會過份到要求移走晒啲花?

所以今年選舉,唔想呢啲弱智人士再喺政壇,一定唔可以投票俾民建聯,人民力量狙擊民主黨,如果搞到民建聯得利,都要當民建聯嚟處理。權力由呢啲無腦嘅人揸住,香港仲駛住人。

廣告

8 則迴響

Filed under Uncategorized

8 responses to “智障無極限

  1. Alienz Thame

    我仲記得早幾年禽流感,唔知邊個提出條屎橋,話殺晒全香港所有雀仔

  2. pkpk0083

    低能總被低能誤, 一山還有一山低

  3. echykr

    “民建聯成功爭取辣手摧花"

    http://forum3.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=2959277

    I LOL’ed at the lady’s sarcastic remarks to DAB in the screencaps. The DAB’s retardedness has never failed to amaze me. Perhaps only the Wenweipao could exceed them in Epic Fail-ness.

  4. Longhair

    冇野好講,on99到極至。

  5. DTS-ES

    民賤聯下次成功爭取捕殺街道雀鳥

  6. KLUST

    「但我點會過份到要求移走晒啲花?」
    黃先生,不宜使用「移走」這種政府術語。

  7. Pierre Cheung

    亂斬樹林,影響樹木健康,响英國社會已經早就被人控告環境法例告到屁股開花,係中國人社會先有呢啲奇境每日待續上演啫。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s