李少光,愚人節新聞都無你啲解釋咁膠

當 局 指 胡 椒 噴 霧 不 針 對 小 孩 2011/04/01 13:41

保 安 局 局 長 李 少 光 講 過 , 警 方 向 反 預 算 案 示 威 者 施 放 胡 椒 噴 霧 是 「 噴 向 高 天 」 。 保 安 局 重 申 , 局 長 的 意 思 是 噴 射 目 標 角 度 , 高 於 兒 童 的 高 度 , 不 會 刻 意 噴 向 小 孩 。

人 權 監 察 指 保 安 局 迴 避 問 題 2011/04/01 14:36

人 權 監 察 總 幹 事 認 為 , 保 安 局 的 解 釋 牽 強 , 迴 避 警 方 是 否 有 依 從 指 引 使 用 胡 椒 噴 霧 的 核 心 問 題 。

愚人節睇香港新聞特別辛苦,因為有啲睇落似愚人節新聞嘅新聞,查實係堅,例如李少光嘅解釋就係。

乜李少光好鍾意睇報警潮文架,連向天開槍都可以重新解釋過,雖然愚人節大家都預咗有一堆膠睇,但唔係睇呢啲寫到同潮文一樣嘅新聞。

李局長,你解釋吓警方有無守噴胡椒噴霧嘅指引先。

7 則迴響

Filed under 香港政治

7 responses to “李少光,愚人節新聞都無你啲解釋咁膠

  1. 他根本是當人白痴來的,這樣的話也可以說出口。

  2. felix

    “噴 射 目 標 角 度 , 高 於 兒 童 的 高 度 "
    角度點同高度比較.
    李少光都1999
    0分重作.

  3. 維穩辦書記李少光前途無可限量.

  4. echykr

    What if the kid places his hand on the ground and stands upside down, how do you define where is “above his head"? The ground?

    Their stupidity is breathtaking.

  5. James

    點解呢班人官可以成日講大話,又眼都冇眨過嘅?

  6. 新仔

    明白, 原來差人「 向天開槍 」即係向高於兒童的高度開槍咁解.

  7. 我諗你可以問下佢,如果「天」係咁低的話,中共話香港有「高度自治」係咪都按你果個「高度」黎解釋架﹖

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s