請人飲茶叫協助和平示威?

曾 偉 雄 稱 成 立 小 組 聯 絡 示 威 者 非 打 壓
2011-03-26 HKT 21:50
仇志榮報道
警 務 處 處 長 曾 偉 雄 表 示 , 警 方 成 立 5 人 小 組 主 動 聯 絡 參 與 示 威 人 士 , 是 要 協 助 和 平 示 威 , 不 是 要 打 壓 他 們 。

曾偉雄,你少嚟狡辯,你呢啲手法呃唔到做中國研究班友,呢啲係典型公安國保嘅手法,香港唔接受呢挺手法。

小弟建議,今年刪除曾偉雄工資有關嘅預算,叫佢返屋企早抖。

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “請人飲茶叫協助和平示威?

  1. S

    We gotta find out how much is the government going to spend for this unit. This isn’t something that the govt would disclose. Have you got any idea how to find this out?

  2. 持書者

    To S
    質疑這個預算的人一定會成為這個委員會第一個請飲茶的人..

  3. 因為向住人用胡椒噴霧其實係唔存在,所以請人飲茶係可以叫協助和平示威

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s