BNO人在東京,請找英國協助

香港同中國政府班友全部都硬膠嚟,為你家人安全著想,請睇以下FCO嘅update

http://www.fco.gov.uk/en/news/latest-news/?view=News&id=564720982

1. 你有朋友喺日本東北,即搵英國使館求助,佢地有人喺日本東北,特膠政府乜人都無。

2. 英國政府成田、羽田都有人,唔係香港政府羽田有人,成田人都無隻。

3. 英國政府消息同時透過twitter、facebook同email發佈,唔係香港政府。

如果你喺東京親友返唔到香港,又係BNO,快啲向事頭婆求救,靠香港政府,死得喇。

Advertisements

1 則迴響

Filed under 英國與歐洲

One response to “BNO人在東京,請找英國協助

  1. Chan Tai

    在新聞看見,入境處就算有人,有問題都是答不知道。
    另外,希望這些已購机票而非必要到日本的人士,讓出机位給急回日本的日本人吧!一來減輕机位緊張壓力,二來可讓急着回日本的日本人與其家人團聚並可直接參與重建日本。
    另外,看見強國對日本援助及拯救隊現時的表現,真的令中國人掉面!
    特區政府至今,這樣巨大天災,仍未作出任何援助,各庸官在做甚麼?這時候還要聽令中共!作為香港人,有這樣一個庸碌政府,實在心痛!
    曾俊華剩識在綢誌為自已辯護,如果臨時撥款議案合格的話,亦都不會被否

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s