都話曾爵士係曲線人士

曾蔭權參觀辛亥革命展社民連企圖投擲粟米石斑飯
(商台)2011年3月1日 星期二 17:21
行政長官 曾蔭權 ,下午到香港歷史博物館 ,參觀辛亥革命百周年展覽,多名社民連成員在場外抗議,有人衝上前,企圖將一盒粟米石斑飯,及印有反對預算案的紙張,掟向曾蔭權,混亂中,有人衝破保安防線,懷疑碰撞到曾蔭權。

曾爵士喺呢個時候,出席辛亥革命展覽,仲唔係搏有人派膠俾佢。因為大部分官員,特別好似鄭汝樺呢種人,一定龜縮兼極度深潛。

明知3月6日遊行,仲要係發動洋紫荊革命,都要出席呢項活動,中國政府應該有人後悔搵佢做特首。

廣告

4 則迴響

Filed under 香港政治

4 responses to “都話曾爵士係曲線人士

  1. Alienz Thame

    唔止曾爵士,謝偉俊都係玩膠人士,睇下第19段:
    http://www.legco.gov.hk/yr10-11/chinese/pre_rul/pre0228-ref-c.pdf

  2. Taron

    謝偉俊議員的擬議修正案
    19. 謝偉俊議員擬修正第15條的修正案, 旨在規定合資格參加區
    議會(第二)功能界別選舉的人士,必須符合3項額外條件,即其身高不
    超逾5尺4寸、月薪不超過10,000元, 以及學歷不高於高等會考程度。

    睇唔明佢想玩乜?

  3. dankei

    曾生竟然報警及去驗傷!哈哈!呢次有排玩了!

  4. King John

    鬍鬚曾更曲線,他的財政預算擺明益fund佬,明刀明鎗官商勾結,利益輸送。用意是谷人上街,搞㷫香港,影響大陸,明佐茉莉花。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s