陳偉業代市民派陰司紙俾財爺

陳 偉 業 向 曾 俊 華 派 溪 錢 (足本) 2011/02/24 12:37
財 政 司 司 長 曾 俊 華 今 早 於 立 法 會 出 席 簡 報 會 , 期 間 立 法 會 議 員 陳 偉 業 , 不 滿 曾 俊 華 預 留 龐 大 財 政 儲 備 , 走 近 曾 俊 華 並 向 他 派 發 溪 錢 , 最 後 被 逐 離 場 。

如果平日陳議員咁做,我都會話佢口味太重,只不過今日,好多中環人都拍掌讚好,嫌派得唔夠勁。

喺財爺宣布六千蚊注入無得自由行,管理費天咁高,主要俾HSBC同中銀賺晒嘅強迫金後,成個中環都係粗口,而且有人講,俾溪錢我呀,福佳財爺。喺網上,己經有人話不如俾陰司紙財爺算喇,我諗陳偉業上網見到有人咁講,佢咪走去買一疊幫市民消氣。

如果政府唔收番份預算案,今年花生連場。

Advertisements

發表留言

Filed under 香港政治

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s