要求華文維基百科將「香港回歸」易名為「香港主權移交」

華文維基百科:香港回歸

現時的做法,根本是赤裸裸的搞殖民主義,特別部分中國用戶的鴨霸表現,用假定善意簡直係多餘。為咗反抗呢種文化殖民主義,大家可以做:

1. 直頭參與編輯工作,有無戶口唔重要。

2. 喺香港回歸條目討論頁提出支持易名要求。

3. 在這裡回敬那些大中國沙文主義分子華文維基互動客棧

華文維基雖然與垃圾池無異,但一定要阻遏這種文化殖民主義思潮。大家明白,為何書生在維基等地方有重要地位。

還有,百無一用是書生在維基媒體基金會監管員職位投票,將於2011年2月27日結束,請踴躍投否決票,免得書生擁有Check IP之類權限,成為實質人肉金盾。

元維基投票頁

如你不肯定在全球各大維基(包括粵語、英文及日文)的編輯數目,是否合符資格,請在以下網址檢查。

檢查投票資格

如果你因未有元維基戶口,而未合投票資格,開個元維基戶口,並互連到你常用語文版本維基戶口就是。

Advertisements

4 則迴響

Filed under 香港政治

4 responses to “要求華文維基百科將「香港回歸」易名為「香港主權移交」

  1. S

    Pls keep an eye on User:SchmuckyTheCat. This guy is replacing Hong Kong with “Hong Kong, China" whenever Hong Kong appears in whatever article on English-language Wikipedia.. He also removes HK from list of countries (e.g. list of national supreme courts).., and classify HK under China on lists of destinations of airline companies.

  2. S

    Pls keep an eye on User:SchmuckyTheCat. This guy is replacing Hong Kong with “Hong Kong, China” whenever Hong Kong appears in whatever article on English-language Wikipedia.. He also removes HK from lists of countries (e.g. list of national supreme courts).., and classifies HK under China on lists of destinations of airline companies.

  3. Johnny Cheung

    太可惜啦, 我舊年426打書生一役後退出左WIKI, 所以連票都冇資格投到了@@"

  4. S

    Any English Wikipedia editor around here?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s