賣港鐵證曝光

雖然今日得幾十丁友去北角政府合署示威,而且唔夠五點散水,政府好容易以為係流嘅。只不過,佢地入到規劃署會議室,影到一系列地圖,包括呢張將香港交通網絡被規劃到深圳嘅圖。所以呢次行動,可以講得到重要嘅意外收獲。

只不過,小弟想問係,究竟依家香港特膠政府,係唔係變咗韓國被吞併前嘅大韓帝國政府,根本係香港統監府嘅機器?仲有幾多檯底交易,我地係唔知嘅呢?

廣告

13 則迴響

Filed under 香港政治

13 responses to “賣港鐵證曝光

  1. 點子

    以為普通一張圖有mud大不了的人我想同你講聲當年日本人計劃攻打香港,就已遠在1937年已詳細繪好香港軍事地圖註明各處防禦工事有圖為證:

  2. Jacky Lim

    睇點子reply 用了2 mins 先明…… 原來擺位問題……

    以為普通一張圖有mud大不了的人
    我想同你講聲當年日本人計劃攻打香港,就已遠在1937年已詳細繪好香港軍事地圖註明各處防禦工事有圖為證:

    即係話, 借鑑歷史, 呢鋪香港人繼續瞓的話, 就長瞓架啦

  3. nightingalelin

    香港人,上帝今次擺明幫到出面,連內部陽謀都被揭穿。如果真係信上帝,唔好令佢失望。

  4. James

    好遺憾,連日嚟我差唔多問哂身邊嘅人,佢哋嘅反應真係好似未瞓醒咁,當中仲有人同我講:「…家陣大陸如日中天,有咩唔好?香港根本就係大陸…」我聽完,個心寒到即刻打咗個冷震。究竟仲有乜方法叫醒香港人?

  5. Jacky Lim

    James:
    沒法子的, 香港人十居其九一係認同 “大國崛起" (但其實只係向錢看), 一係就只顧 “食飯疴屎瞓覺扑嘢"
    佢地唔明, 亦都唔想明香港真係同大陸融合的惡果
    翻開歷史, 中共玩 “用完即棄" 係平常事
    望著當前局面, 大陸內部到底出了甚麼亂子, 唔收拾香港對呢個亂局有乜影響、對中共政權有乜影響, 有幾多人願意去留意和思考?!
    可以話佢地逃避, 亦可以話佢地憨居

  6. 引用通告: 消滅港人重點行動計劃 | 師拉看世界

  7. Dbdb

    都話一國兩制流嫁啦!正所謂one country,two switch

  8. Adam Zheng

    香港人,唔好咁幼稚,成日以為中國幾強大,其實你地睇到的只是一個中國裏面好小一部份。正所謂距離產生美,離得越遠越覺得靚。你地唔好見到大陸人就一味講普通話,其實你地的社會制度同國際眼光遠勝大陸好多人。最緊要,系你地的思維方式唔好走回頭路,你地本身站在前面,翻轉頭跟住內陸果班搞官僚主義出身的人搵食,想有好日子過都好難。奉勸一句,多D翻大陸瞭解下社會民生,再想下香港人應該點做。

  9. Kevin Liu

    Then all BN(O) holders should fight for their right of gaining BC. Well this is the fact that HK will be fully take over by CN. HKSAR is a tool for such mirgration. I do not think most HK people are awake for such, as CN is well feeding them… Anyway all HK people should awake and protecting our rights! The situation in Macau is a very good lesson for HK people!

  10. KMB59

    以上地圖覆蓋的範圍有多大?

  11. 玩猿子

    只要不是自己的生活直接明顯一次性的受影響, 香港人都不會理這種花邊新聞…
    所以我們要加油!

  12. 引用通告: Top Posts — WordPress.com

  13. Felix Cheung

    我唔想係度爆粗…但係心入面火到’ba ba’聲!

    BN(O) holders除左要protect香港, 仲要fight for our origin rights, BC!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s