政府當全香港人係傻瓜

規 劃 署 澄 清 不 存 在 內 地 規 劃 香 港 發 展
2011-02-08 HKT 10:12
有 市 民 近 期 在 網 上 發 起 , 要 求 延 長 一 個 有 關 香 港 與 珠 三 角 地 區 規 劃 的 諮 詢 期 , 規 劃 署 副 署 長 凌 嘉 勤 澄 清 , 有 關 諮 詢 , 屬 廣 東 省 、 香 港 與 澳 門 三 地 對 未 來 規 劃 的 溝 通 平 台 , 不 存 內 地 規 劃 香 港 發 展 或 香 港 被 規 劃 的 問 題 。
凌 嘉 勤 在 本 台 節 目 中 表 示 , 這 個 名 為 「 環 珠 江 口 宜 居 灣 區 建 設 重 點 行 動 計 劃 」 , 是 三 地 的 一 項 合 作 研 究 。 他 又 說 , 過 去 30 年 珠 三 角 地 區 高 速 發 展 , 帶 來 不 少 機 會 亦 帶 出 不 少 問 題 , 例 如 環 保 、 交 通 、 保 育 等 , 透 過 此 平 台 , 彼 此 講 出 規 劃 概 念 及 策 略 , 看 看 當 中 會 否 有 一 些 規 劃 影 響 對 方 。

依家政府當全香港人係傻架,叫得做重點行動計劃,即係準備埋牙,香港唔係被規劃咁係乜嘢,你試吓有人整個迪迪尼炸毀重點行動計劃,睇吓會唔會有差佬上門?

依家特膠政府已經立心賣港,睇嚟唔搞出五十萬人遊行收唔到科。

廣告

2 則迴響

Filed under 香港政治, 中國政治

2 responses to “政府當全香港人係傻瓜

  1. Sam Kong

    唔緊要,
    我地要將佢既答覆立存此照,
    將來政府真係無恥地將"研究"當既定事實執行個陣,
    我地就可以大條道理叫政府派人食左餅帶佢

  2. Jacky Lim

    以佢地的智慧去考量香港人的思想, 以為可以大玩愚民政策
    侮辱香港市民智慧, 倒頭來俾香港人打返轉頭

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s