打造高幹宜居灣區?

林忌:消滅港人重點行動計劃

對於小弟呢挺深綠人士,一睇果個乜叉環珠江口宜居灣區計劃,就知呢個係一個吞併計劃,除咗反對乜都唔駛講。要搞區域規劃,係以尊重港澳內政自治權基礎去做,唔係咁做。

但對其他人,仲可能矇查查唔知發生乜事,咁林忌篇文章,可以幫到你,簡單嚟講,講白啲,中國嘅滅港計劃係咁:

1. 班食人唔駛本嘅老共,己經搾中國人搾得七七八八,要諗計將財產外移
2. 財產外移到西方民主國家,老共倒台佢地好大鑊
3. 呢班人渣想搾乾埋香港人之餘,兼且食咗香港,用嚟俾佢地啲不義之財藏身
4. 咁先將香港啲公帑搾乾搾淨,高鐵、亞運全部都係咁
5. 唔俾香港人走,所以死都要安個中國國籍俾大部分華裔香港人,除咗東南亞果班(因為佢地走緊數)
6. 搾乾之後,將香港人棄置到中國,自生自滅,而香港世世代代都係佢地

所以呢啲詭計,絕對唔可以得逞。而香港人唔係傻,中國咁玩法,遲早玩出二二八翻版。二二八事件,直接導火線就係國民黨班友連台灣人都想搾乾搾淨,你明點解台灣本省人咁痛恨國民黨嘅原因未?

Advertisements

13 則迴響

Filed under 香港政治

13 responses to “打造高幹宜居灣區?

  1. Bankers' Arms

    估唔到車公支簽咁快就靈驗

  2. Jacky Lim

    還有的……
    就是意圖或企圖磨滅香港人的民智, 避免因 “公民意識" 對施政問題多多的特區政府作出挑戰, 盡量延長大陸的專政, 保證佢地仍然有相當的時間去榨取財富

  3. Johnny Cheung

    班太子黨心態係_將香港人變哂做民工就最好,再冇左競爭對手可以爭一日長短了

  4. James

    未知呢件事之前,以為政府搞咁多大花筒虛空庫房,純為使香港財政全賴中央,繼而民心全面歸向中央,得悉此事後,原來不止於此。佢哋不單要BNO香港華人永不超生,而且…個人認為可視作消滅中華民國的一部分計劃,消滅香港,其實正係滅中華民國嘅根,因為多次反清革命嘅籌劃、國民黨黨旗嘅確認,國父思想嘅起頭,以及大量藍營支持者,都係香港…雖然呢個觀點有好多人會唔認同。

  5. krizcpec

    大部分港人仍然如常度日,全然不覺滅頂之禍將臨。但香港還有許多持外國護照的人,有事只會走,香港會有二二八嗎?

  6. Skywalker

    請吾好再用共詞"打造"

  7. martinoei 黃世澤

    To Skywalker:

    呢個標題係玩膠,故意用共慘黨用詞

  8. Skywalker

    我明, 不過下次或者可以俾個引號佢, 以茲識別 : )

  9. v

    打鳩戇尻移9灣9

  10. nightingalelin

    仲有一個方法,就係提升大陸人民素質,打倒中共。
    天方夜譚左d,有如勇者鬥惡龍。不過,日本人的RPG遊戲都係咁樣。

    我最擔心係,孔子思想如鴉片般毁滅中國文化。班統治者已經係英聯邦人,中國文化唔合佢地的高消費主義。

  11. Bankers' Arms

    應該仲差過二二八, 因為當年國府官員及蔣介石都無意搾乾台灣

  12. aLeX

    Bankers’ Arms
    而家唔係「搾乾」,係趕盡殺絕既第一步!

  13. Henry Chan

    大家好好想想英國前首相戴卓爾夫人係1984年說過:「一個極權專制的政體,不可能支撐一個自由開放的社會;未來香港人要擔心,『一國』是真的,『兩制』是假的」。

    以今天視之,戴卓爾夫人的評論真係極為準確…………..

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s