反對被規劃,唯有把戰場擴大來打

黃世澤:香港看見台灣自殘

環珠宜居規劃嘅諮詢仲剩番三日,等香港報紙真係蚊都訓,所以小弟要再次越海作戰,隔海發炮叫停香港被規劃嘅舉動。叫停唔到都好,至少台灣人會警愓。

依家好多時,唔係喺新加坡隔海作戰,就要將炮台搬到台灣,係相當無可奈何嘅事。但為咗達到最大嘅戰術效果,咁唯有咁做。

Advertisements

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “反對被規劃,唯有把戰場擴大來打

  1. Henry Chan

    除左菲律賓方面將台灣犯人送給中共之外,另一件事亦不禁不為台灣方面擔心,係今日報導的:
    http://www.libertytimes.com.tw/2011/new/feb/9/today-t1.htm
    羅賢哲官已至少將,可以想像對台灣軍事及情報方面損失有幾大……..

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s