明報另一篇無恥報導

【明報專訊】地產商賣樓常被指要賺盡,忽略小業主利益,新民黨主席葉劉淑儀為太古城業主爭取解決外牆維修費問題時,地產商對這位前高官一樣無面畀。

葉太呢件事表現咁勇猛,相信唔多唔少都因為呢個係港島中產區,符合新民黨「目標觀眾」,相信呢區現任區議員,都要加緊努力,否則分分鐘會斷送江山。

我睇完之後,簡直慶過辣雞。

雖然我唔係住太古城,但好多華裔印尼人住太古城,民主黨嘅趙家賢,同埋無黨籍泛民曹漢光絕對有做嘢,而且做得唔錯。請問明報有乜證據話趙家賢唔做嘢,唔該攞出嚟,唔好話嚟自香港人網。明報上鋪社評老屈菜園村我未同佢計數,社民連己經派過人燒過一次《明報》,下鋪係唔係全體泛民撲出嚟,當住張曉卿面燒明報,咁唔爭在拉埋馬來西亞反星洲日報嘅人落水,整個港馬燒報紙大行動嚟開年,好唔好?

所以《明報》絕對係納粹報紙,幫葉劉幫到咁出面,中產信佢一成雙目失明。仲有,一日仲有大批華裔印尼人住太古城,都唔駛旨意葉劉可以攻入嚟,華裔印尼人最憎土共同納粹黨,想搵食返去巴丙頓道喇。

小弟有言在先,小弟針對《明報》吹捧損民力量、希師奶黨同民賤聯加工賊會三大土共嘅言論,見一鑊打一鑊,消咗毒先講。呢啲報紙喺大馬同巫統蛇鼠一窩嘅作為,仲睇唔夠,巴布亞新幾內亞向女皇建議封張曉卿做爵士,簡直侮辱英聯邦國民嘅尊嚴。

Advertisements

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “明報另一篇無恥報導

  1. nightingalelin

    唔係住依頭,又成日唔睇報紙的人,無辦法分清葉劉的奸計。唔怪得大老闆咁鍾意做十幾個鐘,你返屋企仲可以睇報紙嗎?仲有機會辨清真偽嗎?
    自己己經唔信黨走去入黨,仲要攪鎖國,叛黨叛國仲唔係犯廿三條,又唔見佢俾人拉,所以街上有人叫你制度改革,千祈唔好相信,要睇埋佢的態度先。

  2. 浩文

    張曉卿可以封做爵士,咁黎智英更應該封做爵士.

  3. 我覺得是筆者做工課不足, 以偏概全.
    但今天社評不錯, 譚凱邦不及樹仁新傳系學生專業. 如黃兄前天的批評.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s