果啲有份攞著數嘅原居民唔該自己做咗利益申報先

galileo_c:菜園新村四評

5. 最後於 去年十二月六日 地主設定的買地期限,菜園村村民沒有選擇,決定先買地再處理其他問題。

6. 今日 –
交出現金三十萬﹝劉表示還可以減﹞,以及割讓菜園新村村口約一萬二千平方英尺土地與不知名的丁屋發展商﹝包括九千平方英尺魚塘,用來起豪宅丁屋;約三千平方英尺農地則作為丁屋屋苑停車場﹞

點解好似catspring呢啲聲稱新界原居民嘅友仔,抹黑菜園村村民唔眨眼,因為真正極度貪婪,係呢班原居民而唔係菜園村村民。呢班原居民想用自己啲地區勢力,大搞無本生利嘅生意,簡單嚟講,真係好過去搶。

小弟奉勸新界原居民賺夠就好收手,香港好多人唔係好睇得順眼呢班友。catspring最好自己唔好匿埋喺新浪網度發膠音,交代清楚自己同姓劉、姓梁呢班友有無乜嘢親屬關係,金錢關係,如果被人起底起到有啲關係,件事真係膠到無人用。特別catspring單嘢同我無直接關係(佢夠膽直接挑我機仲歡迎),但係新浪網因為有人借新浪平台喺度玩抹黑,除非有人叫呢條友收手,否則遲早實要同新浪網交手,咁係唔係要搞個「新浪五毛苦主大聯盟」至收到科咁呢?雖然新浪網聲稱用戶合約係用中國法律,但我想睇新浪網係唔係真係咁易甩得身。

Advertisements

4 則迴響

Filed under 香港政治, 財經

4 responses to “果啲有份攞著數嘅原居民唔該自己做咗利益申報先

  1. dbdb

    點解剛剛選中生態池位置呢? 他們大撚把地………

  2. Galileo

    生態池係村口,有路接駁,亦可配合旁邊Loft House發展。

  3. Laure

    樓主又唔使咁著重「攞著數」呢個假設,畢竟世上好多人粉,在明明冇佢份分著數的情況下,仍會免費為權貴敲邊鼓,同埋對無權無勢的人踩多幾腳,人粉之所以是人粉,就是因為佢地這麼犯賤。

  4. Dbdb

    郁生態池,擺明是另有盤算囉!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s