將劉皇發直送火星吧

劉 皇 發 斥 菜 園 村 民 恃 寵 生 驕 更新:2011/01/18 19:17
政 府 早 上 派 人 到 石 崗 菜 園 村 收 地 , 村 民 阻 止 , 與 警 方 對 峙 。 警 員 抬 走 數 名 村 民 及 支 持 者 。 村 民 不 滿 政 府 未 等 待 他 們 搬 到 新 村 就 收 地 。
村 民 其 實 已 購 買 一 幅 地 重 建 菜 園 村 , 但 仍 未 能 搬 遷 是 因 為 入 村 一 條 。 村 民 指 , 地 主 要 求 五 百 萬 元 路 權 費 , 不 過 負 責 協 調 的 鄉 議 局 主 席 劉 皇 發 稱 村 民 誇 大 , 又 指 村 民 恃 寵 生 驕 。

繼八十後車毀人亡-英年早逝後另一力作,據聞最精於恃寵生驕之道果件茂利,就係劉皇發本人,依家劉皇發老屈菜園村居民恃寵生驕,佢個腦用乜造?牛屎造架?

我覺得將劉皇發直送北韓,只會搞到北韓慘上慘,不如將佢直送火星,或者某個黑洞算,呢啲友仔真係唔死都無用。眼前鬼卒皆為妖,原來佢就係果隻妖,收到。

廣告

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “將劉皇發直送火星吧

  1. Dbdb

    外人租村屋住拍車俾陀地村公所公價是五佰一個月,仆街五百萬租到幾多個月?仲要是現在買唔係租喎,直是還未好透!

  2. 上面﹕依家講「買路權」唔係「租塊地」喎。

    路權只係「過路權」而已,簡單點說,正式「收買路錢」。

  3. dbdb

    行路會唔會收平D呀?
    騎自行車幾錢?
    揸私家車幾錢?
    我隻狗呢?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s