令人哭笑不得的電訊管理局

經調查後,本局認為發送人違反條例的規定,因此已向發 送人作出正式警告,而發送人已採取有關改善措施,以確保符合 條例及《非應邀電子訊息規例》的要求。

小弟喺8月9日收咗個嚟自37594000嘅垃圾電話,因為小弟係非應邀電子訊息登記冊有登記自己嘅電話,非常火滾下向電訊管理局舉報。電訊管理局查咗半年都算,依家電訊管理局只係警告了事,有無搞X錯?

對呢啲打垃圾電話,浪費大家電話費嘅友仔,唔係應該有得罰款就罰款,好似對付民間電台同青台咁,點解對呢啲擾民公司咁仁慈,唔怪得垃圾電話越收越有喇。依家政府啲機構,原來只係用嚟鎮壓異己架,黐線。

廣告

4 則迴響

Filed under 香港政治

4 responses to “令人哭笑不得的電訊管理局

  1. 義不容共

    信特衰官府一成,大概好易雙目失明。

    鄙人亦曾經其苦,明明早已登記拒絕垃圾電訊,夜半三更仍一再被傳真機凶鈴弄醒,若非仍存理智,早就用私自報仇,設法炸番佢夠本。

    早二三十年電話 COLD CALL垃圾,也許仍有一點容忍餘地,今時今日通訊驚人氾濫,還有何理由要苦忍無本生利的奸商精神纏擾?

  2. 算啦~~~~ 做咗好過冇做…
    依家有覆你算係咁上下的了

  3. TranceLove

    認真你就輸了…
    毛澤東說“自己動手,豐衣足食”
    請愛用 HK Junkcalls 或 HKCaller~~

  4. world traveler plus

    以前好似有人寫過一個software, subscript 曬所有中國內地新聞alert,用黎炸人地d email address.
    唔知有無人身痕寫個software 去炸垃圾fax 個fax 號碼?

    早前又有聽聞有人想cut cable 但cable 成日吹收唔到fax, 佢用個winfax loop 住fax 比cable, loop 成幾個鐘,狂fax 張cut form 比cable, 最後cable 職員打佢手機話已經收到,唔洗再fax.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s