小弟支持王丹告文匯報誹謗

文匯報誹謗王丹奇文

雖然誹謗法係好具爭議性,只不過對住中共呢個連基本底線都唔講嘅敵人,南洋告人誹謗之風傳到香港係無可避免,大家睇文匯報呢篇文就知。

以往香港人,除咗一個叫鄭經翰嘅人,一般都太好人,對土共,以至手法同土共一樣咁不知所謂嘅「民主派」,好少用誹謗郁人,結果係縱容土共,或者批鬥人地招數同土共一樣嘅「民主派」,經常利用網絡同傳媒無中生有,手法同五毛一模一樣。呢啲友仔無幾可被人告,當然膽大生毛,亂嗡廿四。如果呢鋪王丹告人,要過嚟香港作供,咁入境處長批唔批簽證出嚟,就《文匯報》又好似果鋪大班告《大公報》咁,自己棄械投降,半版廣告道歉,小弟真係喺度食緊花生。

依家王丹己經開聲話,考慮告《文匯報》誹謗,如果《文匯報》衰咗,或者自己認衰,我諗類似以下Banner會大派用場。應該掛喺《文匯報》田灣總部門口,《文匯報》有員工敢出嚟破壞,可以告埋刑事毀壞,真係多多花生都唔夠。

何秀武被強烈恥笑banner

廣告

1 則迴響

Filed under 傳媒

One response to “小弟支持王丹告文匯報誹謗

  1. Patrick Lanson

    王丹告人要過嚟香港作供,我最驚入境處長會話: 作供唔一定要來香港作供! 咁就真係吹漲!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s