特首,你仲等乜?

葉 國 謙 : 在 入 境 政 策 基 礎 上 應 方 便 王 丹 吾 爾 開 希 來 港
2011-01-05 HKT 18:40

葉國謙及陳克勤在弔唁冊上簽名,悼念逝世的司徒華。(周文泰攝)
不 同 黨 派 的 議 員 , 分 別 到 立 法 會 外 的 弔 唁 冊 上 簽 名 , 悼 念 逝 世 的 司 徒 華 。
其 中 民 建 聯 的 葉 國 謙 , 與 陳 克 勤 亦 有 簽 名 , 被 問 到 是 否 應 該 批 准 王 丹 和 吾 爾 開 希 來 港 , 出 席 司 徒 華 的 悼 念 活 動 , 葉 國 謙 認 為 , 在 入 境 政 策 安 排 的 基 礎 上 , 應 該 方 便 他 們 來 港 。

本 身 是 前 保 安 局 局 長 的 立 法 會 議 員 葉 劉 淑 儀 認 為 , 政 府 在 考 慮 有 關 問 題 時 , 要 顧 及 不 同 因 素 , 以 及 是 否 符 合 公 眾 利 益 。 她 個 人 認 為 , 特 區 政 府 可 以 用 人 道 理 由 處 理 。

連最無恥嘅葉國謙,都認為應該俾王丹同吾爾開希嚟香港(雖然葉國謙一如既往,留咗條尾巴方便轉軚,呢班友),但至少一樣嘢,就係有啲嘢,做得太硬膠係土共都撐唔過你。

唔知特首仲等乜,快啲批咗個簽證俾王丹同吾爾開希咪了咗件事,雖然我唔排除呢個特首成日做啲曲線嘢,呢鑊都唔例外。

廣告

6 則迴響

Filed under 香港政治

6 responses to “特首,你仲等乜?

  1. 草莓

    以一個禮義廉黨人而言,葉國謙的說話已很有人道

  2. Longhair

    口講一套,事實係另一套,其實要政府硬食一野。中聯辦便做好人。
    唔係冇試過。

  3. dankei

    無論批唔批,李少光都膠已硬!

  4. Dbdb

    禮義廉的講話不便認真,甚麼是基楚上?甚麼是方便呢?請加以說明,點解那些人說話會如此?這奇怪!

  5. KMB59

    等乜?等中共指示吧!

  6. kelfy

    從第一天起就知道冇可能批。共產黨冇可能比佢地入境。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s