特首,你咪濫用公帑嚟搏每月之星至得㗎

如果大家睇過以下片段,大家可以skip過佢,唔係事必要睇啲厭惡性片段。

特首肯定好回味佢成為每月之星嘅滋味,阿爺月頭發完功,任亮憲日日發緊功,你依家特首都發埋一份,以上片段對我呢個聽慣LMF廣東粗口Rap嘅人嚟講,簡直係insult,歌詞九唔搭八,亂寫廿四,而且全無Rap音樂果種反映草根生活嘅傳統(否則Rap歌,點解涉及毒辣非常嘅粗口至得)。

當然呢挺爛到無倫嘅製作,實同特首辦果位負責新媒體嘅陳岳鵬有關。

無錯,陳岳鵬上鋪嘅「杰作」,就係膠到令人噴飯嘅Regina Baby,上鋪己經令小弟胃口好有問題,今次更上一層樓。但係,上鋪你葉劉淑儀自己攞錢做膠人,就算你,呢鋪你攞納稅人嘅公帑用嚟搞啲咁嘅嘢,你有無搞錯。陳生,你有無諗住問人借把武士刀去切腹咁?

最後,為咗紓緩各位納稅人嘅怨氣,都係俾個重口味141惡搞版俾大家笑吓。

補記:我頭先講LMF,果然有網友用LMF嘅歌同特首惡搞,呢個版本至叫反映Hip Hop音樂果種態度

Advertisements

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “特首,你咪濫用公帑嚟搏每月之星至得㗎

  1. 路人甲

    如果奧巴馬用公帑拍段祝賀國民聖誕快樂的影片,係回顧返自己過去一年又過咗醫改、又過咗金改,而且全美三億人一齊同佢打氣,佢應該畀人彈劾咗!!

    都係同特首辦拍片"賀歲片",麥嘜同MC Jin高下立見!!

  2. alvin

    路人甲 – 奧巴馬個個星期都有用公帑拍影片﹐硬銷自己嘅政策/政積﹐whitehouse.gov / youtube 有得睇﹐我就算唔like奧巴馬都唔覺有問題﹐what’s your point?

    況且﹐奧巴馬又點會講聖誕快樂呢D咁唔政治正確嘅嘢?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s