由匯燃致富升級到身痕黨

葉 劉 淑 儀 任 新 民 黨 主 席   史 太 祖 田 北 辰 副 主 席
2010-12-15 HKT 20:43

由 立 法 會 議 員 葉 劉 淑 儀 牽 頭 籌 組 的 新 民 黨 , 今 日 首 次 召 開 會 員 大 會 , 選 出 正 、 副 主 席 及 領 導 層 , 葉 劉 淑 儀 當 選 為 主 席 , 史 太 祖 及 田 北 辰 為 副 主 席 。
葉 劉 淑 儀 在 會 後 表 示 , 新 民 黨 的 路 線 是 希 望 更 好 地 代 表 中 產 及 專 業 人 士 , 甚 至 工 商 界 , 希 望 推 動 社 會 作 出 一 些 變 革 。 她 又 說 , 新 民 黨 將 會 積 極 參 與 明 年 及 後 年 的 區 議 會 及 立 法 會 選 舉 , 估 計 會 派 出 約 十 人 參 選 區 議 會 。

匯燃致富終於升呢做身痕黨,只不過,如果佢地喺薄扶林選戰以嚟果挺作風不變,社會變革?恐怕我只能用以下呢張林忌嘅改相,賀賀呢個黨嘅成立。

發表留言

Filed under 香港政治

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s