曾德成正一政治騙徒

德 成 否 認 「 開 心 笑 」 拍 照 活 動 誤 導 市 民 支 持 申 亞
2010-12-15 HKT 12:22

政 府 早 前 舉 行 電 子 動 態 版 「 清 明 上 河 圖 」 展 覽 期 間 , 設 攤 位 為 市 民 免 費 拍 攝 「 開 心 笑 」 照 片 , 部 份 相 片 印 有 「 支 持 香 港 申 辦 2023 年 亞 運 會 」 的 字 句 , 民 政 事 務 局 局 長 曾 德 成 回 應 立 法 會 議 員 質 詢 時 否 認 , 做 法 誤 導 市 民 , 強 調 有 囑 咐 員 工 向 市 民 解 釋 , 可 選 擇 不 同 設 計 , 而 今 次 活 動 與 申 亞 諮 詢 工 作 無 關 , 不 會 用 於 諮 詢 統 計 。
曾 德 成 強 調 , 局 方 以 客 觀 公 正 、 不 偏 不 倚 及 透 明 方 式 , 進 行 諮 詢 , 不 認 為 事 件 影 響 政 府 誠 信 。

議 員 鄭 家 富 批 評 , 政 府 做 法 魚 目 混 珠 , 違 背 體 育 精 神 , 攤 位 佈 景 板 大 字 標 題 為 「 以 微 笑 支 持 香 港 運 動 員 」 , 但 6 個 相 框 設 計 , 有 4 個 是 支 持 申 亞 , 部 份 市 民 拍 攝 後 才 知 情 。

工 業 界 林 大 輝 表 示 , 政 府 不 應 利 用 運 動 員 「 製 造 聲 勢 」 。

黃世澤:政府呃人衰過寶藥黨

曾德成面皮果然係非一般嘅厚,好彩有民主黨嘅丘文俊篤爆件事,再加上林忌嘅精彩重組案情,之後鄭家富再擲條Q上立法會,至阻止呢單騙案,否則曾德成點可能唔用呢啲呃返嚟嘅相,用嚟做支持申辦亞運理據。

呢條友正一政治騙徒,比寶藥黨仲衰多幾錢重。

廣告

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “曾德成正一政治騙徒

  1. 義不容共

    不單止係騙徒,重係為左政治私怨而拿公帑出風頭的無恥之徒。

    不善忘實記得,陳方安生仍任政務司長時,代表香港申辦亞運不成功 ( 焉知非福 ? ! ),曾德成之流死左土共,對港英人材高官仇恨之深,巴不得對著幹除之而後快,太多事例足以證明 .

  2. KMB59

    這類人應終身不得出任公職!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s