如果政府真係決定搞亞運

傳 政 府 拍 板 申 辦 2023 亞 運 2010/12/14 16:28
民 政 事 務 局 局 長 曾 德 成 下 午 五 時 十 五 分 見 記 者 。 消 息 指 , 將 會 宣 布 特 區 政 府 決 定 申 辦 2023 亞 運 。
政 府 早 前 指 諮 詢 期 收 到 的 意 見 , 反 對 申 辦 的 市 民 略 多 於 支 持 者 。 行 政 會 議 早 上 討 論 應 否 申 辦 , 會 議 後 , 政 府 通 知 立 法 會 民 政 委 員 會 要 開 特 別 會 議 討 論 , 意 味 政 府 已 經 決 定 申 辦 。 至 於 申 亞 涉 及 的 開 支 , 則 要 立 法 會 財 委 員 通 過 。 目 前 民 建 聯 、 民 主 黨 和 公 民 黨 等 仍 然 反 對 申 辦 , 政 府 未 有 足 夠 票 數 。

成班市民喺立法會審議亞運議案期間,就喺立法會外大大聲播呢首歌俾曾德成,仲要LMF粗口版添。香港一定得,就係老董年代申請亞運果陣嘅金句。

政府都黐孖筋,依家仲要拎呢隻歌出嚟媽人。

廣告

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “如果政府真係決定搞亞運

  1. dbdb

    政府長官想搞亞運,現實通常唔會俾你一嘢搞得到,最起碼要到2027/2031,
    其實唔覺得對香港運動員有特別支援,論項目香港運動員不是在本屆特別優秀,話唔埋俄羅斯同澳洲玩埋一份啦!
    不如大力增加提高場官質素,主動辦亞洲同国際賽啦!

  2. 本人堅決反對申辦2023亞運!

    提外話.
    LMF粗口版不好, 不知他在說什麼. Paul沒有以前Beyond的風采.
    (如啤面派對.)

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s