代母產子政府終於交file俾差佬

香港政府:立法會二題:人類生殖科技條例

黃世澤:代母,乜得嘅咩?

當局不評論個別傳媒報道的個案,但可以確認有關個別懷疑有代母安排的個案,已交由警方考慮是否需要進行調查及執法。考慮到個案將來可能會導致調查執法及進一步法律程序,我們認為不適當公開評論個案內容及有否涉嫌違反法例,以免影響上述有關工作。

好簡單,即係政府己經報警,只不過警方會點查,查唔查咁解。

李家傑代母產子案,對香港嘅生殖科技發展會有深遠影響,由小弟喺10月27日博客中提出有問題,到政府一個月後話報咗警,至少政府未膠到立咗法唔做嘢,當然執唔執到法,會係另一個問題嘞。

只不過,下次好心政府班友自己醒少少,要小弟呢啲友仔自己做埋「檢察官」,我覺得一啲都唔好玩。

Advertisements

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “代母產子政府終於交file俾差佬

  1. ky ho

    蹝氣,浪費警方人力,李生班律師團多過律政司署喇,公佈生三個仔之前,李生唔識入外藉咩!!!!!!!!!!!只要入左其他國藉,香港吹咩!就算仲係SAR又點,唔係一定老婆生,紅顏知己生都得ga,唔使公告天下係邊個啫!

  2. 義不容共

    高調宣揚一抱三男孫,母親下落不明,但又撐話無提過請代母喎。

    如果事情荒謬發展落去,會唔會有人夠膽天花龍鳳,睜大眼瞎說三個孫兒,都係神仙報夢送來人間 ? 神蹟感生單性繁殖 ?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s