新浪香港就嚟變咗五毛天堂

有位叫阿貓嘅原居民,不惜無證據含血噴人誹謗菜園村居民事件,小弟雖然去咗台灣幾日,十二月亦應該好唔得閒,但小弟無諗住就咁算數,小弟實會力查到底,並且要求新浪香港,一係要求阿貓為佢自己言論負責,一係新浪香港幫埋佢負責。但另一方面,有幾點可以分享:

1. 我發現撐阿貓嘅留言,只喺UncleRay嘅博客出現,而且好多唔同嘅名,好明顯五毛空群而出,但喺我呢度Wordpress.com系統,小弟一個都未見,班五毛黨根本係用分身扮多人。因為Wordpress.com有公布IP政策,用同一個IP搞屎搞尿一定被小弟發現,如果啲IP屬於個別公司或團體,小弟要查出亦唔難。

2. 以小弟嘅人脈網絡,再掌握嘅信息,類似阿貓嘅言論,除咗出自《文匯報》,小弟發現喺接近地產界嘅友仔,亦流傳相類耳語。當然記者唔敢用阿貓啲料,否則真係有人告上法院都似,但小弟大致上掌握到,呢啲耳語係邊啲人作出嚟。

如果有人提供到阿貓嘅真實資料,小弟鼓勵各位做吹哨者,如果有政府文件,真憑實據,既然大家睇Wikileaks睇得過癮,可以不妨放埋上Wikileaks嘅,只不過,點解一直只有一堆五毛出現,我未見過一位深喉俾啲真憑實據我睇嘅。

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “新浪香港就嚟變咗五毛天堂

  1. 如果真係有料爆話什麼「菜園村關注組」收左好多利益,佢不妨Post可供查證的證據來。佢咁樣同老作冇分別。

  2. dbdb

    遲D要請羅神父祝福新村呀!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s