國民黨隨時遭到滅頂式慘敗?

喺未來事件交易所,三張新北市嘅合約中,兩張出現咗黃金交叉,亦即蔡英文嘅盤價高過朱立倫。另一方面,喺北市嘅買賣盤亦出現蘇貞昌開始穩定領先嘅情況。

一方面,小弟唔排除藍營支持者,有可能玩「怪招」式賭盤,為保住馬英九總統大位,不惜投票俾蔡英文同蘇貞昌,「綑綁」住民進黨嘅戰鬥力。另一方面,國民黨亦明顯打到失去方向,連話蘇貞昌上台後不久就會辭職選總統嘅膠嘢都講得出,一嚟提醒藍營選民「投綠等於投馬」可能性(雖然我懷疑有人專登),另一方面,民進黨喺極力維持選戰格局喺市政能力對決下,國民黨咁打即係無牌打,大家諗到會點。

如果國民黨輸咗北市或新北叫敗,恐怕呢次唔係無四都落入民進黨手中的可能性。

廣告

1 則迴響

Filed under 台灣政治

One response to “國民黨隨時遭到滅頂式慘敗?

  1. v

    交叉出現之前一排,蔡英文合約成交量已經遠超對手

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s