政府呃人衰過寶藥黨

圖片由民主黨乙明邨社區主任丘文俊提供

街坊到機場博覽館觀看清明上河圖,在等候區看到政府設立的一攤位,佈景板大字標題”以微笑支持香港運動員”,可以免費影相後打印出來,街坊於是排隊影相,影完後獲贈一張A4打印紙。

一看,竟然發現自己相片多了一行『支持香港申辦2023年亞運會』的字句,變成了支持香港申辦2023年亞運會。市民直呼上當受騙,因為佈景板標明是『以微笑支持香港運動員』,並非支持政府申辦2023年亞運,而政府的做法十分無恥,騙市民影相以支持申辦亞運。

離晒大譜,曾德成用埋晒啲咁嘅仆街手段,偽造民意,仲成世界?好彩丘文俊醒目,影晒成單政治騙案過程,並且四處散發圖片,否則香港人真係懵盛盛,走去燒銀紙支持亞運。

唔通又有中共唔知邊路膠人,想搞又呃錢又呃牌嘅「奧」運會,未申辦亞運,己經用埋啲咁嘅「奧」步去呃香港人嘅錢。如果奧運有項目叫奧步,一定要派曾德成過去,茅到成咁佢真係掂過碌蔗。

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “政府呃人衰過寶藥黨

  1. v

    塊大版D色水咁…DAB,都知咩事
    如果佢置入式行銷醒D, 話支持香港亞運….隊之類, 都無佢符

  2. TC

    我建議一齊帶一塊印住”反對申亞”紙牌仔去影相。初時收好,等影個時拎出o黍cover自己牌面。

  3. ky ho

    曾德成仲係抱偷雞心態,傻啫,幾多市民意見由我收集,幾多贊成作幾多都得喇!唔使用公開嘅小動用嘅,直頭暗室調教禮義廉,到時一聲吹雞,誰敢不從!禮義廉口口聲聲話唔liky亞運?睇有幾多著數——銀兩啫!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s