當高登仔潮文成真

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-jersey-11710712

由於英國小報有時刻意灑鹽花灑到過晒火,所以小弟見到呢條情節同高登潮文一樣嘅膠聞時,就算Daily Mail報都有所保留。英國小報寫起三級報導果種誇張,係高登有味潮文,同埋蘋果動新聞嘅生鬼演繹可以一比(所以BBC都要問蘋果動新聞買片)

只不過有新聞界朋友,喺BBC Jersey(Channel Islands其中一個分台)搵到有關報導,只可以講,有時呢個世界,真係可以比高登人諗嘅潮文更硬膠。

Advertisements

發表留言

Filed under 英國與歐洲, 惡搞

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s