不如叫希特拉攞和平獎喇

梁 振 英 稱 鄧 小 平 應 獲 諾 貝 爾 和 平 獎
2010-11-12 HKT 13:46

行 政 會 議 召 集 人 梁 振 英 表 示 , 已 故 中 國 領 導 人 鄧 小 平 , 應 該 獲 得 諾 貝 爾 和 平 獎 。

梁 振 英 認 為 , 鄧 小 平 偉 大 , 令 國 民 脫 離 貧 窮 , 亦 為 內 地 及 鄰 近 地 區 , 繁 榮 穩 定 作 出 貢 獻 。

梁 振 英 在 中 文 大 學 演 說 。 他 被 學 生 問 到 如 何 評 價 內 地 異 見 人 士 劉 曉 波 , 獲 得 諾 貝 爾 和 平 獎 時 , 提 出 鄧 小 平 應 該 獲 獎 的 看 法 。

香港如果由呢啲弱智人士做特首,大家真係可以考慮移民。

鄧小平喺一九八九年,破天荒以坦克車屠殺自己嘅人民,令人髮指程度係同南京大屠殺,以及德國猶太人大屠殺同一個級數,點攞和平獎呀,攞你條毛,呢啲言論己經係無恥到連呂智偉呢啲膠人都講唔出。

照佢嘅邏輯,不如叫希特拉攞和平獎喇,黐線。

廣告

8 則迴響

Filed under 香港政治, 中國政治

8 responses to “不如叫希特拉攞和平獎喇

  1. pok gwai

    屌你la, 梁振英

  2. 鐵甲人

    送佢去北韓

  3. Tony Chan

    唐英年獲贈100億選舉籌碼,坐定笠六做特首
    我覺得梁振英最終會無癮再玩下去,唐唐可能自動當選下屆特首

  4. 其實咁計落去,邊個都可以拎,計到最後佢會話自己都可以拎,曲線曲線

  5. 凌天羽

    梁振英響施政報告出台前原本仲爭緊民望, 但自從施政報報出台後, 而家不停玩膠.

    佢應該係唔想同唐唐玩了….. 算吧

  6. salliq

    最憎d人成日係度開口埋口話中共令國民脫貧,係一大貢獻,貢獻?中共搞彎咗中國幾多年呀?唔開放經濟根本就死路一條,唔通搞衰咗咁耐的經濟喺繼續封閉下的情況會無啦啦自己發展起黎?
    國民唔係靠鄧小平同中共餵飯食架,梁生呢d咁既人真係唔該去check下智商

  7. 新仔

    中國人奴性太重, 中共餓到你一仆一碌之後"開放"你哋出去問鬼佬攞錢洗, 嘩, 皇恩浩蕩呀, 多謝主人施捨!

  8. Tony

    聽完錄音: 點解班中大生冇喝倒采仲予以鼓掌?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s