馮煒光,你有無無恥啲?

馮煒光﹕活用創意 600萬夠使

【明報專訊】600萬的競選經費上限是多是少,確是言人人殊。曾表示考慮出選「超級區議員」的民主黨 馮煒光認為,只要候選人「有諗頭」,富創意,600萬元已經夠用。

小弟一向唔贊成狙擊民主黨,但有兩件事係例外,一件係要求劉慧卿辭職,但都仲要睇最終通過嘅政改方案,如果最後超級區議員提名門檻高過十人,她真係變咗走數人士,再慢慢追斬佢九條街都未遲。正如我依家都未要求馮檢基請小弟食飯,但如果最後通過本地立法無包區議員委任制廢除,我至要求馮議員請小弟食飯。

但係狙擊馮煒光,依家就做得。

本來佢喺經濟日報好多偉論都過晒火位,但呢句係膠中之膠。大佬,600萬可以買層樓,民主黨其他比佢有能力議員,好似胡志偉咁,都惆悵緊呢筆費用果陣,馮煒光講啲咁嘅嘢?佢條友唔係為黨同埋民主派大局著想,一日到黑只係諗住佢有無機會做立法會議員。當其他民主黨議員都無辦法籌到錢果陣,係咪最後剩番佢可以被提名?

作為泛民中人,不以蒼生福祉為重,只計自己小算盤,呢種人俾佢上台,會有乜後果,大家諗諗。

廣告

發表留言

Filed under 香港政治

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s