減慢車速嚟減噪音,咁塞車邊個負責?

鼠王芬低能的嗎,為減噪音限制車速,塞車塞到嘔邊個負責?

香港啲土共議員有個特色係建議唔經大腦,選呢啲人做議員,個城市只會越嚟越硬膠,下一代智商下降。為咗維持呢個城市仲係正常人住,特設土共硬膠系列,專門捕捉土共啲膠嘢嚟恥笑一番。另有土共無恥系列,就專門對付啲無恥建議。

梁美芬當然係第一集嘅主角,西九四小龍其中三個屋苑,亦即泓景臺、昇悅居同宇晴軒,係受到西九龍走廊荔枝角道出口嘅噪音影響,低層居民當然受罪。鋪減音瀝青、加建隔音屏障都係合理建議,只不過,減車速嚟減噪音就O晒嘴。

西九龍走廊同埋介乎西九龍走廊至荔枝角大橋之間嘅荔枝角道,係五號幹線嘅一部分,五號幹線係香港主幹公路之一,減速大減車流量,隨時影響成個九龍嘅交通,如果其他地區居民投訴,都係九龍西選區,我想問梁教授諗住點交代?

唔該,下鋪爭選票前,用吓個腦先。

廣告

1 則迴響

Filed under 土共硬膠系列

One response to “減慢車速嚟減噪音,咁塞車邊個負責?

  1. 減慢車速->塞車->響鞍->仲嘈!

    好彩佢唔係以前九龍城議員, 如果唔係佢會唔會叫飛機飛慢d, 減低嘈音?

    有呢d人"代表"市民發聲, 我真係好驚

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s