寄郵包唔該預鬆啲時間

如果話恐怖分子唔會影響大家生活,喺呢個全球化世代越嚟越唔可行。恐怖分子己經搞到大家上飛機,鋪鋪都搜餐懵。依家仲可能影響大家寄信,因為郵包炸彈四處走。

不論係也門拉登班友,定希臘嘅左翼恐怖分子,都睇準一樣嘢,就係聖誕節期間郵包量大增,當局無咁多時間抽查然後落手,但結果就係因為查到有恐怖郵包,各國都收緊郵包檢查,而信件可能大為延誤。

而且佢地呢鋪係搵UPS、Fedex呢類公司落手,做商界寄貨辦最鍾意就係搵呢類公司,依家肯定連UPS同Fedex自己都檢查緊咗,你話唔要多咗時間就有鬼。

廣告

發表留言

Filed under 英國與歐洲

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s