究竟香港依家潛藏民憤有幾勁?

小弟一向鍾意惡搞看世情,特別喺香港,如果果排惡搞頻出,你作為當政果條友都係醒定啲好。而近日惡搞浪潮,簡直浪接浪。

首先,由高登仔提供靈感,跟手林忌成首完成埋佢嘅《力場無限好》,竟然去到Yahoo!香港熱門字排行之中,點解成打人湧入嚟唱力場無限好。

跟住,嚟一隻遊戲

高登巴打赤沙之狐設計嘅李氏力場遊戲

當李氏力場可以當遊戲玩,大家玩個不亦樂乎果陣,大家都會明點解陳偉業點解會喺立法會會議,公然大講李氏力場。

仲有,one more thing

連希特拉嘅惡搞經典,都用埋喺買樓果度,大家知道成個社會怨念幾重,特別係最後果幾句惡搞對白,果啲己經唔係惡搞,而係唔少人嘅真心話。

我真係睇,幾時香港引爆啲膠嘢出嚟。

Advertisements

5 則迴響

Filed under 香港政治, 惡搞

5 responses to “究竟香港依家潛藏民憤有幾勁?

  1. 在下想起音樂劇"孤聲淚"裡的一首歌, “Do you hear the people sing?"

    諸神的黃昏啊!

  2. c

    Do you hear the people sing?
    係對自己友唱0既.

  3. nightingalelin

    希魔將來會唔會在香港出現?
    如果希魔捉左班上流一族,就真係因果循環。記得當年六七暴動,當年班暴徒己成為高官、富商進駐社會高層。五十年前,佢地恐嚇人、殺林杉。五十年後,被人非法監禁。果真的話,真係風水輪流轉。

    以上只係討論,只在反省過失,並不支持希魔殺人。

  4. Hotter

    對於「鮎魚」在香港過門不入,最終被網友惡搞是「李氏力場」所致。李本瀅直指天氣狀況只會以數據及科學理論支持,「我不願置評,但唔可以因為一個人嘅力量就可以改變。」

    天文台長都提到李氏力場!!!!

  5. v

    “天氣狀況只會以數據及科學理論支持"
    what the crap is that?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s