邱生,你唔係認為咁可以解決問題嘛


環 境 局 押 後 擴 展 堆 填 區 至 2012 年   適 當 時 候 提 交 撥 款 申 請
2010-10-06 HKT 22:21
環 境 局 決 定 將 擴 展 堆 填 區 的 郊 野 公 園 修 訂 令 生 效 日 期 , 由 今 年 11 月 1 日 延 至 2012 年 1 月 1 日 。
環 境 局 局 長 邱 騰 華 表 示 , 留 意 到 有 立 法 會 議 員 希 望 充 分 評 估 措 施 成 效 , 因 而 提 出 延 後 修 訂 令 生 效 日 期 , 又 會 繼 續 加 強 推 動 源 頭 減 廢 , 尋 求 處 理 都 市 固 體 廢 物 問 題 。 環 境 局 會 於 適 當 時 候 , 向 立 法 會 財 務 委 員 會 提 交 撥 款 申 請 , 並 諮 詢 立 法 會 環 境 事 務 委 員 會 及 相 關 的 區 議 會 。

環 境 局 表 示 , 過 去 數 月 與 立 法 會 的 小 組 進 行 討 論 時 , 明 白 議 員 對 擴 展 堆 填 區 對 地 區 造 成 的 影 響 的 關 注 , 並 吸 納 議 員 意 見 , 加 強 堆 填 區 的 管 理 及 相 關 問 題 , 包 括 為 進 出 堆 填 區 的 車 輛 進 行 清 洗 、 加 強 清 洗 堆 填 區 附 近 道 路 、 開 放 堆 填 區 作 垃 圾 車 夜 間 停 泊 之 用 , 以 及 加 裝 電 子 氣 味 監 察 器 。

邱騰華唔係認為依家風頭火勢,就拖住一陣先,等遲啲風聲無咁緊就又提過份文件。

呢個方案係正宗嘅硬膠方案,你幾時提都唔會有人收貨,邱騰華,我建議你收番方案同埋辭職。你真係太硬膠喇,膠到成個政府陪你搭沉船。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2Hq

Advertisements

發表留言

Filed under 香港政治

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s