特首無理由唔搵廉署查劉皇發

劉 皇 發 向 行 會 秘 書 處 申 報 多 13 間 公 司
2010-10-04 HKT 23:13
行 政 會 議 成 員 劉 皇 發 向 行 政 會 議 秘 書 處 , 申 報 多 13 間 公 司 , 涉 及 劉 皇 發 或 連 同 配 偶 或 子 女 , 在 這 些 公 司 持 有 實 益 股 份 , 業 務 包 括 地 產 投 資 、 投 資 及 飲 食 業 等 。
劉 皇 發 在 上 月 30 日 , 已 向 秘 書 處 申 報 在 元 朗 區 的 3 座 住 宅 出 租 物 業 及 16 間 住 宅 樓 宇 出 租 物 業 。

成件事好似擠牙膏咁,越擠越多,而且越嚟越離譜,今天至喺《蘋果日報》踢爆,《經濟日報》喺今年3月問佢有無炒YoHo Midtown,條友等到九月底紙包唔住火至報,依家又話漏報成十三間公司,完全離晒譜。

劉皇發仲留喺行政會議,後果後點我唔識估。

Short URL:

Advertisements

1 則迴響

Filed under 香港政治

One response to “特首無理由唔搵廉署查劉皇發

  1. dbdb

    特首辦擺明車馬撐,已經離晒普啦……..

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s