香港警察係唔係EQ零舍低?

鄧 竟 成 : 警 方 為 穩 定 場 面 用 胡 椒 噴 霧 已 相 當 克 制
2010-10-02 HKT 18:33
黎嘉愉報道
警 務 處 處 長 鄧 竟 成 強 調 , 昨 日 在 處 理 中 聯 辦 外 的 示 威 行 動 中 , 警 方 使 用 胡 椒 噴 霧 , 是 為 了 穩 定 場 面 , 已 經 相 當 克 制 。
他 又 說 , 需 要 時 間 整 理 菲 律 賓 挾 持 人 質 事 件 的 資 料 , 期 望 盡 快 提 交 調 查 報 告 。

克制?大家睇片先

特警成呀,我想問呢啲無差別攻擊,連自己夥記都唔放過嘅噴法,係穩定場面,定製造混亂?當無差別攻擊到呢個level果陣,咁市民仲信警察有足夠EQ去使用槍械嗎?

呢啲叫克制,太陽由西邊升起。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2Gr

6 則迴響

Filed under 香港政治

6 responses to “香港警察係唔係EQ零舍低?

  1. Laure

    膠到冇人有,當時連部份記者都避唔切。

  2. 通告: Tweets that mention 香港警察係唔係EQ零舍低? « MO's notebook 3 to 4 -- Topsy.com

  3. c

    指揮官要考政治,咪西剩啲垃圾囉

  4. “指揮官要考政治,咪西剩啲垃圾囉"

    Can’t agree any more

  5. CL

    下次示威人人帶 goggle 或者 V 怪客面具, 等佢噴唔倒,同埋冇得認人樣告人襲警。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s