花生大戰一觸即發

BBC: EU mulls suing France over Roma expulsions

呢鋪法國真係玩出膠嚟,如果歐盟真係揸住歐洲基本權利憲章嚟告法國,呢鋪薩爾科齊就真係食得屎。

大家都知歐盟基本權利憲章強力到乜程度,如果法國真係被人告得成,立咗案例,基本上日後法國嘅態度就好簡單,除咗少數玩膠人士,可能就係見歐盟國家護照唔係咁多,就俾你住算數,因為歐盟果啲巨額罰款絕對唔係人咁品。

呢個都係點解英國千方百計,任何涉及平等嘅法律,都要將國籍同入境豁免出去嘅原因(Equity Act 2010咪係咁),只不過,一旦EU Accession of ECHR搞得成,哈哈哈哈。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2FP

廣告

3 則迴響

Filed under 英國與歐洲

3 responses to “花生大戰一觸即發

  1. one

    又係ECHR班粉皮,呢班仆街為左顯示自己有幾咁包容幾咁bleeding heart,不斷縱容大量第三世界村民及各類文盲湧入西歐,嚴重影響當地生活質素。佢地咁嘅行為同特區政府不斷將強國蝗蟲引入香港毫無分別 !呢鋪我撐薩科齊。

  2. 不過風流總統做得太低。所以死硬。英國人就唔同,入境問題,絕不退讓。

  3. Felix Cheung

    What is EU Accession of ECHR?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s