告發阻街等兩日

喺共產黨賊慶之前,成日有啲土共團體搞埋啲擦鞋擦上腦,又影響公共交通嘅亂嚟做法,我今年決定去食環署告發阻街。不過,食環署對付支聯會就爽手,土共呢

黃世澤:

謝謝你於2010年9月27日給食物環境衛生署的電郵。有關食物環境衛生署的查詢及投訴已經交由「1823電話中心」代為處理。

我們已將你的個案轉交食物環境衛生署跟進,並會盡快將跟進結果回覆你。

如有任何查詢,歡迎致電2868-0000 或 1823 與我們的職員聯絡。

1823電話中心
客戶服務主任
李玉玲 謹覆
2010年9月29日

(檔案編號:1-257400616)

我諗食環署執法果陣,都應該「慶」完,但市民對呢啲執法雙重標準嘅政府部門,唔慌唔「慶」。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2FS

2 則迴響

Filed under 香港政治

2 responses to “告發阻街等兩日

  1. michigan_8_mile_road

    Martin, 如果你10 月1 日果日寫post, 第一件事, 你應該將果首蘇格蘭笛版本既 Amazing Grace 放上來 (23/8 事件果陣香港政府都有用過)

  2. S

    Why don’t u consider them unattended litter or easy roller banners in your complaints? Or perhaps send the complaints also to the traffic unit of the police.., on the basis that these vertical banners are obstructing the drivers’ views.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s