叫班炒燶I kill u later嘅膠人講社會責任?嘥氣喇

東 隧 擬 明 年 加 價 約 4 成   私 家 車 加 10 元
2010-09-17 HKT 18:29

東 區 海 底 隧 道 申 請 明 年 起 , 加 價 約 4 成 , 私 家 車 和 的 士 由 25 元 加 至 35 元 , 各 類 貨 車 加 15 元 至 20 元 。 運 輸 及 房 屋 局 表 示 , 會 根 據 相 關 條 例 處 理 申 請 。
多 個 政 黨 下 午 到 東 隧 行 政 大 樓 請 願 , 批 評 東 隧 在 有 盈 利 下 仍 申 請 加 價 , 是 妄 顧 社 會 責 任 , 加 重 市 民 負 擔 , 要 求 撤 回 申 請 。

各大政黨要班炒燶I kill u later嘅膠人講社會責任,唔加價係唗gas,佢地呢班友唔係開善堂,佢地成日投資損手爛腳,更加唔會賣東隧俾政府,賣都係天價咁賣,因為無東隧西隧,政府又乜叉都唔做,佢地又點會炒I kill u later炒得咁爽手至得。

解決呢個中國高幹借條隧道當市民係人肉ATM咁用嘅方法得兩個,仲要夾埋一齊用,就係起條同紅隧平衡嘅第四條海隧(沙中線隧道可以一併起埋),同埋恢復渡輪喺疏導人流度應有嘅作用,因為三條隧道嘅設計容量都爆晒,班膠人至咁有恃無恐。如果唔咁做,政府夠薑唔俾載住啲零團費羊牯嘅旅遊巴入市區咩?嘥氣喇。

我想問鄭汝樺條茂利,除咗搶咗香港市民六百幾億起條未起都知變硬廢鐵嘅高鐵,仲有乜建樹,無建樹仲好意思白𢭃人工,佢同邱騰華同林鄭月娥,就嚟可以叫做香港厚顏三霸,唔駛搽厚顏霜,面皮都成呎厚。

Short URL:

Advertisements

2 則迴響

Filed under 香港政治, 財經

2 responses to “叫班炒燶I kill u later嘅膠人講社會責任?嘥氣喇

  1. dbdb

    最近,我覺得好笨柒的嘢有二:
    1. 坐小巴無上安全BELT收告票,高官搞唔撚到全部安晒是否引致不能做到市文習慣,而往往你去放蛇搶我錢是好撚仆街的,對不對?如果我因炒車無安全BELT要不要入部門掃先;搞19枝煙你話係咪屎忽鬼先?

    2. 有時去到一D不算小的商場人想開大開小,要攞KEY真仆街,點解要令人如此不方便呢?

  2. dbdb

    曾特首是Mother Teresa 的FAN屎,點解唔去籠屋食餐飯呢,話唔定撞到修女呢?學吓余大狀啦!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s